Ingrediente
1,3 kg sunca de porc
500 grame faina
50 ml apa calda
15 grame drojdie
o lingura rasa de zahar
o lingura de sare
50 ml ulei de masline
200 grame de cascaval
2 linguri de pesmet
o lingura de mustar
o legatura de patrunjel
un galbenus de ou
seminte (susan/mac)
Preparare
Amesteca faina cu sarea, adauga 200 ml de ala peste faina si amesteca cu lingura. Intr-un vas mic, freaca drojdia cu zaharul si dilueaza cu restul de 150 ml de apa. Aluatul trebuie framantat bine de tot, asa ca ar fi indicat sa te folosesti de masina de paine sau robotul de bucatarie. Cand aluatul iti iese omogen, adauga uleiul treptat si framanta bine in continuare. Pune aluatul intr-un vas mai mare, la loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Unge tava de copt cu putin ulei sau unt, rastoarna aluatul crescut si aplatizeaza-l pana la 2-3 cm. Trebuie sa pregatesti o suprafata de aluat dreptunghiulara (20x 60 cm). Imparte in 3 parti egale dreptunghiul, presara cascaval ras amestecat cu pesmet si patrunjel tocat. Asaza carnea la capatul aluatului si ruleaza pana acoperi de tot carnea. Preseaza usor pe partea superioara si asaza totul pe o hartie de copt in tava. Acopera tava cat timp se incinge cuptorul la 180 de grade.
Inainte sa bagi tava la cuptor, unge painea cu un galbenus de ou batut cu o lingura de apa rece si presara dupa plac seminte (susan sau mac). Baga painea la cuptor pentru 20-25 de minute pana se rumeneste.
Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit, apoi se feliaza dupa plac si se serveste cu o garnitura de cartofi nature/ cartofi prajiti/ piure sau legume fierte.
Pofta buna!
Citeste si:
Reteta zilei: Tocana de curcan cu crusta de biscuiti
Reteta zilei: Quiche cu spanac
Reteta zilei: Tarta cu mere, pere si ghimbir scaldata-n sos de vanilie