Aceasta reteta poate fi modificata usor in functie de nevoile dietetice.
Ingrediente
o telina curatata
2 cepe
2 mere mari rase
Preparare
Se spala toate produsele inainte de utilizare. Intr-o cratita mare, adauga putin ulei de masline si caleste ceapa taiata marunt. Adauga apoi telina tocata cuburi sau data prin razatoarea mare.
Merele se dau prin razatoarea mare cu tot cu coaja si se adauga, de asemenea, in cratita mare de pe aragaz. Lasa totul la foc mic timp de 10 minute si amesteca din cand in cand. Adauga apoi fasolea alba fiarta, putin bulion si cuprinde totul cu apa.
Lasa cratita la foc mic pentru inca 30- 40 de minute si adauga condimente dupa gust: piper, sare, patrunjel, boia dulce. La final, baga compozitia la blender cu un cub de unt.
Desigur, poti consuma supa si fara sa o faci crema, in functie de cum iti place mai mult. Daca o faci crema, o poti manca cu crutoane sau felii de paine prajita. Daca alegi sa o lasi cu legumele intregi si ii presari putin patrunjel tocat deasupra, poti sa o mananci cu paine cu secara. Sursa
Citeste si:
3 supe crema hranitoare si cu putine calorii
Reteta zilei: Supa crema de dovleac