Numai primavara? Tot anul sunt cu slabitul in "brate"!! Cand ma intrebi ce mai fac, eu iti raspund: bine, mai vreau sa slabesc putin, sa mananc mai sanatos, etc!...bine, sa nu exageram, nu acesta este raspunsul imediat pe care il dau, dar intr-o conversatie uzuala, se strecoara mereu si aceasta mica problema pe care o au defel femeile. Daca stau bine sa ma gandesc, la birou, in pauza de masa cu fetele, scotocim prin meniul fiecareia sa vedem ce, cum si cat de sanatos este ceea ce mananca! Mai exact eu chestionez si analizez, calculez si conluzionez portia fiecareia! Sa fie oare si "defect profesional"? Probabil infuenta domeniului pe care scriu! Insa nicio discutie de la masa nu rateaza subiectul: slabit, metode, noutati, etc.! Nimeni nu discuta despre sanatate prin intermediul alimentatiei, ci singurul scop este: slabitul! Sportul isi face rar locul in discutiile noastre, putand astfel cataloga ca suntem cam sedentare, metoda siluetarii prin alimentatie fiind mult mai la-ndemana!
Dar a venit primavara! Si nu ne mai permitem sa mai afisam niciun colacel, nicio burtica, nicio sunculita, pentru ca in curand bluzitele subtiri de sezon si fustitele vor trada fiecare defect: no way! Masuri, masuri, masuri! Mai ales ca vestea este buna: primavara se slabeste de doua ori mai repede ca iarna, deci pornim la drum cu un bonus binemeritat sau...norocos!
Vreau sa slabesc!
Primavara este sansa ta la slabit usor si sanatos, iar vara este o mana cereasca! De ce? Pentru ca aceste doua sezoane, dar mai cu speta vorbim de primul dintre ele, sunt presarate cu un adevarat univers de gusturi si arome vegetale: fructe si legume diversificate, de care nu ai cum sa te plictisesti nicicum! Eu inca ii pandesc pe taranii nostri sa-si expuna in piata recoltele de primavara pentru a ma aventura in lumea lor, prin diverse retete!
Cateva masuri dietetice urgente de inceput de primavara:
- spune "adio, dar ramai cu bine" mancarurilor gatite, le vei reintampina de nevoie in sezonul toamna-iarna!
- peste 5 legume si fructe crude pe zi, dar niciodata sub 5
- diminuarea portiilor: spre deosebire de iarna, cand simtim nevoia sa mancam mai mult, din cauza frigului, primavara ar trebui sa fie elberata de toate aceste poveri alimentare: mai putin in farfurie, pentru ca nu mai ai nevoie de cantitati mari de mancare si evita mesele tarzii
- cu ce culoare asociezi primavara? Cu verde, desigur! Atunci ai grija ca in farfuria ta sa se regaseasca cat mai mult din naturaletea acestei culori!
4 tentatii de primavara pe care trebuie sa le eviti!
1. Ciocolata - poate va ganditi ce legatura are cu primavara, dar are! pentru ca acest sezon incepe la 1 martie, cand sarbatorim venirea primaverii si de cele mai multe ori, unele martisoare se traduc in ciocolate primite de la iubit, sot si alte persoane dragi. Aceeasi problema si cu 8 martie sau Pastele; sunt sarbatori care dau batai de cap dietei in sezonul primavaratic, pentru ca au o multime de alimente tentante!
2. Inghetata - este buna, dar nu exagera! Stiu ca incepe sa se incalzeasca afara si ca tentatia e mare! Eu deja am comis-o, in ciuda frigului. Opteaza pentru cele simple, fara topping-uri, alune si alte adaugiri pacatoase!
3. Chiar si legumele pot fi o problema: mai ales ca acum vor aparea cele care se potrivesc de minune salatelor delicioase (salata verde, ridichile, ceapa verde, castravetii, rosiile), ceea ce nu ar fi rau daca nu le-am strica cu dressing-uri si sosuri extrem de calorice si grave, adesea facute din smantana, maioneza, iaurt gras, etc. Pacat de salata! Daca tot o mananci, fa-o corect: cativa stropide ulei de masline si lamaie cat cuprinde!
4. Unele produse traditionale de Paste: sarbatoarea pascala cade intotdeauna primavara, iar mesele imbelsugate se intind pe cateva zile bune de bunataturi....nocive in dieta: pasca, cozonac, drob, eventual sarmale si nici chiar mielul nu este foarte permis...ouale in exces nici atat! Deci, multa grija la sarbatori: bucurati-va mai mult de legumele de sezon: eu asa mananc mereu ridichi, castraveti, rosii, ceapa verde, branzica, oua, la masa de Paste, adica mai mult aperitive, restul felurilor incercand sa le evit!
Vreau sa fac sport!
Eu abia astept sa ies din casa sa ma plimb cu rolele - o miscare pe care o ador de cand incepe soarele sa imi incalzeasca obrahii, si pana cand zapada nabadaioasa imi face imposibila practicarea ei - sa ma plimb in parc, sa ies din casa de care m-am cam saturat si care m-a tinut prizoniera in sezonul geros. Abia astept miscarea! Si sincera sa fiu, am in plan si o "escapada" la sala! Si daca eu, care nu suport sportul de sala, ma pregatesc de un asa mare eveniment, va dati seama ca ceva se intampla! Mai mult sau mai putin in gluma..e timpul sa respectam natura si sa profitam de posibilitatile pe care ni le ofera sezonul: sport in aer liber, distractie pe ritmuri miscatoare, plimbari lungi si dese..cheia marilor slabiri!
Nu stiu ce antrenament sa fac!
Ne-am gandit noi ca s-ar putea sa fii usor bulversata si sa te impotmolesti la alegerea tipului de sport pe care vrei sa il practici. Noi am creat cateva criterii utile dupa care sa te inspiri in alegerea ta si de asemenea, iti oferim si solutiile necesare "corectarii" problemei tale. Asadar, poti practica un sport in functie de:
Antrenamentele cele mai ravnite de femei
Sporturile care te slabesc cel mai mult
Test: Practica sportul care ti se potriveste!
Antrenamente rapide concepute special pentru rezultate imediate!
Sporturi hot in cuplu!
Sport adecvat la 20, 30, 40 +
Tinteste partea corpului pe care vrei sa o lucrezi si mergi la sigur!
Mergi la sigur, dar mai ales la tinta vizata: Criterii corporale sigure! Abdomen sexy, un numar in minus la pantaloni, coapse senzuale, genunchi frumosi? Pentru noi nu sunt idealuri, sunt realitati usor de atins in urma unor exercitii sigure, direct de la specialisti de prima clasa! Ataca rapid problema cu cele mai eficiente, rapide si sigure exercitii!
Cum sa scapi de o masura la pantaloni
8 moduri simple si eficiente pentru coapse senzuale
Exercitii rapide pentru genunchi frumosi si sanatosi
Exercitii pentru o burtica sexy
Sali de sport:
Zumba
Cara Dans
Bucuresti, str. Corvinilor, nr.5 (reper-statia de metrou Grozavesti)
Contact: Radu Mihai: 0724 00 34 00, 0751 941 609; Camelia Bayer: 0734 01 02 03, 0748 188 211
Kangoo Jumps
EXPERT WORKOUT
Str. Nerva Traian nr. 21
Mobile:0724516163 / Mobile: 0766722419
Puteti testa si antrenamente rapide, la salile care corespund lor:
Antrenamente speciale de 15, 30 sau 50 de minute cu rezultate rapide
Vreau sa elimin E-urile!
Nu stiu daca e chiar posibil acest lucru, dar poti evita pe cat poti de mult E-urile cele mai nocive!
Iata ce spune dr. Mencinicopschi despre E-urile rele, care trebuie eliminate cu orice pret din alimentatie:
Unele "E"-uri au fost incriminate de-a lungul timpului ca avand, intr-un fel sau altul, o contributie semnificativa la aparitia cancerului cu diverse localizari, in primul rand la nivelul tractului digestiv, al ficatului, cailor biliare sau al pancreasului. Cel mai toxic aditiv este E330, urmat de E110 (intalnit in prajituri, dulciuri si sucuri), E123 (in bauturi racoritoare), E124 (se intalneste in mezeluri); E131 si E142 (bauturi racoritoare), E211, E212, E213, E214, E215, E216, E217 (bauturi racoritoare), E230, precum si E631 (se gasesc in sucurile de citrice, supele concentrate si delicat ; produc boli de piele), E239, E330 (intalnit in sarea de lamaie si acidul citric ; produce boli ale aparatului bucal), E621 si cele care sunt folosite pentru zaharina si aspartam, E950 si E951."
Dar si despre cele bune:
"Aditivi naturali, inofensivi pentru organismul uman, sunt: E140 – clorofila (colorant), E306 – vitamina E (antioxidant), E300 – vitamina C (antioxidant), E322 – lecitina (emulsionant), E440 – pectina (agent de ingrosare), E407 – extract de alga (agent de ingrosare). De asemenea, putem enumera cateva substante pe care le folosim si aproape zilnic in gospodarie si care, de fapt, fac parte din lista aditivilor: otetul sau acidul acetic, sarea de lamaie sau acidul citric, pectinele, glicerina, bicarbonatul de sodiu sau praful de copt. Cea mai mare parte a aditivilor naturali, si anume cei care provin din legume si fructe, contin substante nutritive cu efecte benefice sanatatii. Aditivii cu cele mai cunoscute efecte pentru sanatate sunt colorantii naturali din extracte si concentrate din morcovi, struguri negri si coacaze negre, antioxidantii naturali (tocoferolul sa vitamina E, acidul ascorbic sau vitamina C).
Pentru a identifica in mod clar aditivii permisi a fi utilizati in produsele alimentare in cadrul tarilor din Uniunea Europeana, s-a stabilit ca acestia sa poarte, alaturi de numarul primit in clasificarea conform Codex Alimentarius, si litera E. Astfel, acidul ascorbic care are numarul 300 se identifica in Europa ca E 300."
Daca vrei sa afli si alte informatii, despre ce ne mai prescrie dr. Mencinicopschi sa mancam astazi, in plin scandal alimentar, afla din interviul Feminis. "Slaba si sanatoasa! Ce ne mai prescrie dr. Menci sa mancam?" http://www.feminis.ro/dieta-si-sport/dieta/slaba-si-sanatoasa-ce-ne-prescrie-dr-menci-sa-mancam-7476.
De asemenea, poti afla din materialul "Nu toti aditivii alimentari dauneaza organismului", exemple concrete, de pe piata alimentara, in care sunt dezbatute componentele lor si explicate conform folosului sau nocivitatii lor! http://www.feminis.ro/bloguri/oana_ioan/sanatate/nu-toti-aditivii-alimentari-dauneaza-organismului-468
Vreau sa elimin toxinele si sa am energie maxima!
Evident ca dupa un sezon incarcat de toxine si de alimente nu tocmai benefice functionarii optime din punct de vedere al energiei si al activitatilor fizice, acum este destul de greu sa iesi din iarna si sa pasesti intr-o natura care te indeamna din toti "porii" ei sa iesi, sa faci miscare, sa fii energica, tonica, in ton cu ea. Asadar, treci si pe la capitolul detoxifiere si actioneaza intocmai.
Poate ca in functie de zodia ta, de ce nu? Descopera trucuri naturiste eficiente pentru fiecare zodie in parte! Alege ce este potrivit pentru tine!
Si pentru ca ficatul este cel mai sensibil al toxine, desi ele patrund in tot organismul asfixiindu-l si reducandu-i puternic nivelul de sanatate, iti oferim cateva sfaturi si trucuri de alimentatie, cu efect detoxifiant al ficatului, si mai ales adaptate sezonului de primavara:
Verde in farfuria ta: multe legume si fructe verzi, dar si cereale si grane care nu ajung la gradul de maturitate (grau incoltit, germeni de grau de exemplu)
Alimente care "deblocheaza" functiile ficatului:
- busuioc, fenel, sovarv, rozmarin, chimen, marar, foi de dafin; nasturel, ceapa verde, seminte de mustar, sofran, chimion, ginger, marar, piper negru, hrean, menta, roinita
- sfecla, orez dulce, castane, varza, conopida, broccoli, varza de brussel, fasole
- capsune, capsune, piersica, cirese,
- fructe de mare
Alimente care armonizeaza si calmeaza functiile ficatului:
- grane, legume, miere in cantitati moderate, otet de mere, stevie, sirop de trestie de zahar, radacina de lemn dulce, sirop de orez,
- tipuri de otet de cea mai buna calitate (balsamic, din vin de orez, etc), miere, lamaie,, limete, grapefruit, secara, salata verde, sparanghel, cereale (amarant, quinoa), ridichi, roinita, menta, orz, melasa, coji de citrice, papadie,
Alimente care detoxifica si tonifica ficatul primavara:
- fasole mung, telina, alge marine, tofu, castravete, salata verde, prune, ciuperci, radacina sau trunchi de rubarba, ridichi de orice fel, nasturel, mei, aloe vera, struguri negri, mure, afine, zmeura, ficat de pasare, porc, vita.
Sportul, un detoxifiant primavaratic binevenit!
Dar ca sa nu ne aventuram in universul antrenamentelor si al efectelor pozitive, actionam direct la "buba" cum s-ar spune: noi am gasit pentru tine 7 miscari stralucite care-ti matura toate toxinele din corp! Ataca direct la tinta!
Si mai mult decat atat, dupa detoxifierea binevenita in pragul primaverii, nu ezita sa te incarci si cu mai multa energie si sa-ti construiesti un sistem imunitar imbatabil, pentru ca primavara este si ea o perioada in care esti predispusa la diverse gripe, raceli si alti virusi! Toate acestea cu cele mai bune, ieftine si la-ndemana produse imunostimulatoare!