Risotto rapid cu ton şi parmezan
Dacă ai în familie amatori de risotto, această reţetă rapidă va fi cu siguranţă pe placul lor. Unde mai pui că e şi gustoasă, dar şi săţioasă!
1 lingură ulei de măsline, 1 ceapă roşie mică, tocată, 1 căţel de usturoi zdrobit, 2 ceşti orez cu bob mediu, 1/4 ceaşcă pastă de tomate, 4 ceşti supă de pui, 1/4 ceaşcă apă fiartă, 1 1/2 ceşti mazăre congelată, 1/2 ceaşcă parmezan ras, 425 gr. ton în ulei (scurs), 1/3 busuioc proaspăt, tocat, ardei iute roşu, feliat
1. Încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare, la foc mediu. Adaugă ceapa şi las-o să se înmoaie timp de 3 minute, amestecând frecvent. Adaugă usturoiul şi lasă-l încă 30 de secunde, împreună cu ceapa.
2. Adaugă orezul în tigaie şi amestecă, după care poţi adăuga pasta de tomate. Amestecând, adaugă supa de pui şi apa fiartă. Adaugă sare şi piper după gust, după care lasă-le să dea în clocot. Dă focul mai mic şi lasă tigaia pe foc, amestecând ocazional, timp de 15 minute sau până când orezul se înmoaie şi lichidul este absorbit.
3. Adaugă mazărea şi parmezanul. Lasă amestecul pe foc timp de 2 minute sau până când mazărea s-a înmuiat. Ia tigaia de pe foc şi adaugă tonul şi busuiocul, după care amestecă.
Pentru un aspect deosebit şi un plus de savoare, serveşte preparatul presărat cu parmezan ras, frunze proaspete de busuioc şi felii de ardei iute roşu.