Risotto cremos cu roşii cherry şi parmezan
Vrei să prepari o cină rapidă şi gustoasă, dar şi consistentă? Ei bine această reţetă pe bază de orez te salvează şi a doua zi, întrucât o poţi lua la pachet pentru un prânz săţios la birou.
400 g roşii; 1 litru supă de legume; 2-3 linguri de unt; 1 lingură de ulei de măsline; 1 ceapă; 2 căţei de usturoi; 1 fir de rozmarin; 250 g orez; 300 g roşii cherry; o cană cu frunze de busuioc proaspăt; 4 linguri de parmezan ras;
1. Introdu roşiile tocate (din conservă) şi jumătate din frunzele de busuioc într-un blender şi amestecă până obţii un sos cu o consistenţă omogenă.
2. Toarnă sosul într-o cratiţă, adaugă busuiocul rămas, dă-l în clocot şi apoi lasă-l să fiarbă la foc mic.
3. Între timp, adaugă untul şi uleiul de măsline pe fundul unei tigăi întinse şi încinge tigaia până când se topeşte untul. Adaugă ceapa tocată mărunt şi găteşte-o pentru 6-8 minute, până când observi că s-a înmuiat. Adaugă usturoiul şi rozmarinul tocate mărunt şi amestecă des timp de 1 minut. Adaugă şi orezul pentru risotto (Carnaroli, Arborio, Vialone Nano sau orice alt tip de orez cu bob scurt sau mediu, cu o cantitate sporită de amidon), amestecând în continuare, pentru încă un minut.
4. Adaugă peste orez sosul de roşii cu busuioc, având grijă să torni câte puţin, amestecând. Toarnă din nou când observi că orezul a absorbit sosul turnat iniţial. După ce ai adăugat jumătate din sos peste orez, e timpul să adaugi şi roşiile cherry (tăiate în jumătăţi). Continuă să adaugi sos pe măsură ce orezul se umflă.
5. După aproximativ 20-25 de minute, orezul trebuie să capete deja o textură cremoasă, roşiile cherry să fie moi, iar sosul să fie absorbit în totalitate.
6. Stinge focul, lasă orezul acoperit pentru 1 minut, după care mai presară câteva frunze de busuioc şi amestecă.
7. Serveşte-l presărat cu parmezan şi piper.
Articolul anterior Ciocănele şi aripioare cu ţelină şi cimbru Articolul următor Cheesecake cu cafea