Rulou de ou cu legume
Iată o modalitate nemaipomenită prin care să foloseşti ouăle şi să prepari o gustare interesantă pentru toţi cei pe care îi iubeşti.
3 ouă, o lingură de lapte, 2 lingură de morcov curăţat, spălat şi tocat cubuleţe mărunte, o lingură de ceapă, tocată foarte mărunt, o lingură de ceapă verde tocată foarte mărunt, sare şi piper.
1. Bate bine ouăle amestecate cu o lingură de lapte, sare şi piper după gust. Apoi, trece amestecul printr-o sită fină, pentru a îndepărta impurităţile.
2. Adaugă morcovul, ceapa, ceapa verde şi piperul şi bate din nou foarte bine compoziţia.
3. Încinge bine tigaia la foc mediu şi apoi, cu o pensulă, unge-o cu puţin ulei de măsline. După 2 - 3 minute, răstoarnă compoziţia de omletă în tigaie şi găteşte-o la foc mic până când se prăjeşte pe o parte, după care întoarce-o şi găteşte-o şi pe cealaltă parte.
4. Răstoarnă omleta pe un tocător, fă-o rulou şi las-o la răcit pentru 4 - 5 minute înainte să o tai, pentru că atunci când este fierbinte se rupe mai uşor.
Poftă bună!