Rulouri de pui cu sos alb
Rulourile de pui cu sos alb sunt foarte uşor de preparat, motiv pentru care le poţi pregăti pentru zile de naştere, întâlniri cu prietenii, cu familia sau le poţi consuma la masa de seară, după o zi solicitantă la birou.
450 de grame piept de pui, tăiat cuburi, o ceapă de mărime medie, tocată mărunt, o lingură de ulei vegetal, 8 foi de tortilla, o cană şi jumătate de brânză dulce de vacă, o cană şi jumătate de brânză Cheddar, 2 cuburi de unt, un sfert de cană de făină de grâu, o cană de supă de pui, o cană de smântână, un ardei verde tocat mărunt.
1. Într-o tigaie, prăjeşte pieptul de pui cu ceapa la foc mediu, până când se rumeneşte carnea.
2. Aşază pe fiecare foaie de tortilla un strat de brânză dulce de vacă rasă, un strat de brânză Cheddar rasă şi un strat de piept de pui cu ceapă, după care formează rulouri pe care aşază-le pe o tavă de copt.
3. Topeşte untul într-o cratiţă, adaugă făina, după care supa de pui şi amestecă frecvent ca să nu se formeze cocoloaşe.
4. Ia de pe foc cratiţa, adaugă în ea smântâna şi ardeiul verde şi toarnă sosul uniform peste rulouri.
5. Rade un strat de brânză Cheddar peste rulouri şi bagă-le la cuptor pentru 20 de minute la foc mediu.
Preparatul se serveşte cald!
Poftă bună!
Articolul anterior Tartă curcubeu Articolul următor Cartofi dulci, în crustă dulce de scorţisoară