Salată cu carne de vită
Pentru că afară este foarte cald şi nu ne dorim să petrecem timp în bucătărie, salatele sunt cele mai recomandate.
290 gr carne de vită tăiată cuburi sau felii, un mănunchi de salată verde, 2 cepe roşii mici, feliate fin, 10 frunze de lime tocate pentru aromă, 3 ardei iuţi tocaţi mărunt, fără seminţe, 2/3 ceaşcă frunze de coriandru, 2/3 ceaşcă frunze de mentă, 2/3 frunze de busuioc, zeama de la o lămâie, sos de soia, sos de peşte, 3 linguri cu vârf de pesmet.
1. Prepară carnea de vită la grătar sau prăjeşte-o pe placul tău.
2. Într-un vas, amestecă salata verde, ceapa, frunzele de lime tocate, ardeii iuţi, corandrul, menta şi busuiocul.
3. Pentru sos, combină sosul de soia cu sosul de peşte, zeama de la o lămâie şi zahărul, iar la final adaugă pesmetul.
4. Pune carnea pe patul de salată şi toarnă sosul peste ea.
Poftă bună!
Sursa: http://www.food.com/ Articolul anterior Iaurt îngheţat cu afine Articolul următor Varză cu carne de vită la cuptor