Salată cu sfeclă, citrice şi seminţe de pin
Nu ştii ce să mai mănânci în perioada postului? Ei bine, încearcă o salată delicioasă, cu sfeclă şi citrice!
1 kg de sfeclă roşie, 5 linguri de ulei de măsline, 6 crenguţe de rozmarin sau cimbru, 2 linguri de oţet, 1 lingură de nectar de agave sau miere, 1/4 ceaşcă de seminţe de pin prăjite, 1 ceapă roşie mică, tocată fin, 1 lingură de ulei de nuci, 1 grepfrut, 1 portocală, 1 ceaşcă de frunze de rucola, coajă rasă de portocală pentru decor
1. Înfăşoară sfecla, spălată, dar necurăţată de coajă, în folie de aluminiu, după ce ai uns-o cu ulei şi ai adăugat în folie sare, piper şi rozmarin. Strânge folia de aluminiu şi aşază sfecla într-o tavă, în cuptor.
2. Lasă sfecla la cuptor până se înmoaie, timp de aproximativ o oră. Scoate-o din cuptor după ce trece testul scobitorii, desfă folia de aluminiu şi las-o să se răcorească. Cojeşte-o sub jet de apă rece şi taie apoi felii de grosime medie.
3. Combină oţetul cu siropul de agave, jumătate din seminţele de pin şi ceapa tocată, într-un bol mediu. Amestecă şi adaugă restul de ulei de măsline, după care potriveşte gustul cu sare şi piper.
4. Amestecă sfecla cu jumătate din sosul obţinut, după care transfer-o pe un platou. Adaugă bucăţi de grepfut, portocală şi frunzele de rucola într-un bol, peste care torni o lingură de sos. Amestecă-le şi adaugă sare şi piper după gust.
5. Aşază amestecul de citrice peste sfecla, pe tavă. Toarnă sosul rămas şi presară restul de seminţe de pin, după care decorează salata cu un strop de coajă de portocală rasă.