Supă cremă de sfeclă cu ridichi şi crutoane
Încearcă o supă delicioasă, săţioasă şi uşor de preparat, pe care o poţi servi, cu mici modificări, şi în perioada de post.
2 linguri ulei de măsline, o ceapă mare, tocată mărunt, 2 căţei de usturoi zdrobiţi, 1 kg de sfeclă proaspătă, tăiată cubuleţe, 1 1/2 l supă de legume, 1/2 pâine uscată, tăiată cubuleţe, 100 gr ridichi, feliate subţire, opţional: 100 gr brânză feta, sfărâmată
1. Încinge 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie sau oală întinsă, adaugă ceapa tocată şi las-o pe foc pentru 5 minute, până când se înmoaie. Adaugă usturoiul şi amestecă bine timp de 1 minut, după care adaugă şi sfecla, lăsând pe foc pentru 15 minute.
2. Adaugă supa de legume şi adu-o la temperatura de fierbere. Odată ce a dat în clocot, dă focul mai mic şi lasă să fiarbă pentru 30 de minute, până când se inmoaie sfecla. Adaugă sare şi piper după gust, apoi las-o să se răcească.
3. În timp ce supa se răceşte, încinge cuptorul şi aşază crutoanele pe o foaie de copt. Stropeşte-le cu uleiul de măsline rămas şi dă-le la cuptor până se rumenesc.
4. Când s-a răcit supa, adaugă compoziţia în blender şi mixează până obţii textura dorită.
5. Serveşte supa în boluri, presărată cu crutoane, felii de ridiche şi brânză feta sfărâmată. Dacă ţii post, poţi să elimini din ecuaţie brânza feta.
Articolul anterior Salată cu sfeclă, citrice şi seminţe de pin Articolul următor Spanac cu linte roşie şi cartofi dulci