Salată de sfeclă roşie coaptă cu brânză feta
Te-ai săturat de salatele clasice şi vrei să încerci ceva deosebit? Dacă îţi place brânza feta, îţi recomandăm o combinaţie cu sfeclă roşie şi ceapă verde, sănătoasă şi în acelaşi timp săţioasă.
4 sfecle roşii de mărime medie, 1 lingură de ulei de măsline, 1 linguriţă de sare, piper după gust, 4 fire de ceapă verde, 2 linguriţe de zeamă de lămâie sau 1 linguriţă de oţet balsamic şi 1 linguriţă de oţet din vin roşu, brânză feta după gust, opţional: frunze de sfeclă roşie, ceapă roşie, pătrunjel sau coriandru
1. Curăţă cele 4 sfecle şi taie-le în bucăţi de aproximativ 1 centimetru, sau mai mici, în funcţie de preferinţe. Amestecă sfecla cu 1 lingură de ulei de măsline, sare şi piper după gust, după care înfăşoară amestecul în hârtie de copt sau folie de aluminiu şi dă la cuptorul încins în prealabil, pentru 35 de minute sau până devine fragedă. Ai grijă să o amesteci o dată sau de două ori, pentru a te asigura că toate bucăţile de sfeclă sunt pătrunse.
2. Transferă sfecla într-un bol, unde adaugi cele 4 fire de ceapă verde tocate mărunt, zeama de lămâie sau oţetul, ulei de măsline cât să alunece şi brânză feta după pofta inimii. Opţional, poţi adăuga o jumătate de ceapă roşie tocată mărunt.
3. Serveşte salata decorată cu pătrunjel sau coriandru proaspăt.
Pont: Dacă vrei ca aroma salatei să fie una deosebită, în timp ce laşi sfecla în cuptor, amestecă ceapa, verde şi roşie, zeama de lămâie sau oţetul, uleiul de măsline, sarea şi piperul într-un bol şi toarnă acest dressing peste sfecla scoasă din cuptor, după care presară brânză feta.
Poţi, de asemenea, să foloseşti şi frunze de sfeclă pentru a da un aspect deosebit salatei. Opăreşte-le în apă cu sare şi adaugă-le în salată.
Forma salatei poate fi modificată, în funcţie de preferinţe. În loc de cubuleţe, poţi tăia sfecla şi brânza feta în felii de diverse dimensiuni sau poţi chiar să apelezi la o răzătoare, pentru forme inedite.
Articolul anterior Desert cu banane caramelizate, budincă şi bezea Articolul următor Clătite ruseşti cu mazăre şi ceapă verde