Salată de cartofi ca la mama acasă
Salata de cartofi, preparată ca la mama acasă, este ideală pentru persoanele care nu au la dispoziţie prea mult timp ca să gătească.
10 cartofi de mărime medie, curăţaţi şi fierţi, 6 ouă fierte tari, curăţate şi tăiate în două, o ceapă de mărime medie, curăţată şi tocată mărunt, o lingură şi jumătate de maioneză, o lingură şi jumătate de lapte dulce cald, 2 linguri de muştar, un vârf de lingură de zahar, un vârf de lingură de sare şi un praf de piper.
1. Pune o cratiţă cu apă la fiert, adaugă un praf de sare, iar când dă în clocot, adaugă cartofii şi lasă-i să fiarbă la foc mic pentru 30 de minute.
2. Într-o altă cratiţă, fiebe ouăle pentru 20 de minute.
3. Taie ceapa mărunt, amestec-o cu sare, piper, zahăr, muştar, oţet, lapte şi maioneză. Adaugă cartofii tăiaţi cuburi, amestecă din nou, după care, aşază jumătăţile de ou deasupra.
4. Condimentează la final cu boia de ardei.
5. Pentru cei care preferă preparatele care conţin carne, salata merge de minune şi cu bacon.
Poftă bună!