Salată de fructe cu miere și lămâie
Această rețetă rapidă și ușoară este desertul perfect la orice masă, destul de rapid pentru a fi preparat dimineața, dar suficient de special pentru a reprezenta surpriza de la o cină festivă.
250 g căpșuni, 250 g zmeură, 250 g mure, 250 g afine, 250 g struguri, 2 lămâi, miere, apă
1. Se taie căpșunile și boabele de struguri pe jumătate, apoi se amestecă cu zmeura, murele și afinele, într-un castron mare și se lasă deoparte.
2. Se rade cu grijă coaja lămâilor, doar partea galbenă, pentru că cea albă e deja amăruie și se amestecă într-un ibric cu zeama lămâilor, miere după gust și apă cât să subțieze un pic dressingul.
3. Se aduce dressingul la temperatura de fierbere timp de 3-5 minute, apoi se lasă la răcit la temperatura camerei cel puțin 25 minute înainte de a se turna peste fructe.
4. Se toarnă dressingul răcit peste amestecul de fructe și se bagă la frigider până în momentul consumului, unde se păstrează cel mult 24 ore.
Tips: 1. Se pot amesteca orice tip de fructe, iar pentru o salată proaspătă, fructele și dressingul preparat în prealabil pot fi ținute separat în frigider până la 3 zile.
2. Nu se recomandă congelarea acestei salate, pentru că odată dezghețate, fructele vor fi foarte moi.
3. Pentru un plus de aromă și rafinament, salata poate fi ornată cu frunze de mentă fix înainte de servire.