Salată de fructe curcubeu
Acum ceva vreme am încercat tarta curcubeu, o "bombă de vitamine", nemaipomenită pentru zilele călduroase. Astăzi, am găsit un desert curcubeu, perfect pentru un picnic în grădina din spatele casei, mai ales acum că vine weekendul.
250 ml de suc de portocale, 50 ml zeamă de lămâie, 3 linguri de zahăr brun, o lingură de esenţă de vanilie, 2 căni de ananas tăiat cuburi, 2 căni de căpşuni tăiate în două sau în patru, 3 banate tăiate felii, 2 portocale, curăţate de pielită şi tăiate cuburi, o cană de struguri fără sâmburi, 2 căni de coacăze.
1. Amestecă într-un vas toate fructele de mai sus.
2. Într-o cratiţă, fierbe sucul de portocale, cu zahărul, zeama de lămâie şi esenţa de vanilie.
3. Toarnă siropul obţinut peste amestecul de fructe, lasă preparatul la temperatura camerei, după care bagă-l pentru 2 - 4 ore la frigider.
4. Scoate salata de fructe de la frigider, pune-o în boluri de sticlă şi ornează cu frişcă.
Poftă bună!
Sursa: allrecipes.com Articolul anterior Pui întreg la oală Articolul următor Salată de năut şi castravete