Salată de năut şi castravete
Pentru căldura de afară trebuie să venim permanent cu soluţii, mai ales atunci când vine vorba de hrană. Salata de năut şi castravete este hrănitoare, are puţine calorii şi este bogată în proteine.
2 căni de năut fiert, 2 roşii curăţate de pieliţă şi tăiate cuburi, jumătate de ceapă roşie, tocată mărunt, jumătate de ţelină, curăţată şi dată pe răzătoarea mare, 2 castraveţi de mărime medie, curăţaţi şi tocaţi cuburi, 2 linguriţe de mărar, sare şi piper după gust, 3 linguri de zeamă de lămâie, 3 linguri de ulei de măsline, un vârf de lingură de coriandru, un vârf de lingură de chimion.
1. Ai nevoie de un bol de sticlă mare în care să amesteci toate ingredientele.
2. În timpul în care pregăteşti legumele, pune la fiert năutul. Nu îl lăsa să fiarbă mai mult de 20 de minute pentru că rişti să se strivească.
3. Scurge năutul şi amestecă-l cu restul ingredientelor, asezonează salata cu zeamă de lămâie şi ulei de măsline, condimentează cu sare şi piper după gust, coriandru şi chimion câte un vârf de lingură.
Poftă bună!