Salată de paste cu ton, ardei copt şi dressing grecesc
Prepară o salată săţioasă, perfectă pentru o cină light de vară!
1/2 ceapă roşie tocată mărunt, 4 căni de apă rece, 250 g paste în trei culori spiralate, 1 conservă de ton în suc propriu, 2 beţişoare de ţelină mărunţite, 1/2 cană de ardei copţi tocaţi mărunţi, 1/4 cană de roşii deshidratate, 1/4 cană de brânză feta mărunţită, puţin pătrunjel tocat mărunt, 5 frunze de busuioc tocat mărunt, 2 linguri de capere, 1 cană de dressing de salată făcut din iaurt grecesc şi zeamă de lămâie
1. Pune la fiert o oală cu apă în care vei presăra puţină sare. Fierbe pastele preţ de 8 minute, apoi pune-le sub jetul de apă rece şi lasă-le să se scurgă.
2. Amestecă, într-un bol de dimensiuni mari, ceapa, tonul, ţelina, ardeii copţi, roşiile deshidratate, brânza feta, pătrunjelul, busuiocul, caperele şi dressingul de salată. Adaugă apoi pastele, amestecă bine şi lasă salata să stea puţin la frigider înainte de a o servi.
Poftă bună!
Articolul anterior Orez brun cu măsline şi roşii uscate Articolul următor Salată cu nectarine şi prosciutto