Salată de pepene cu mentă şi amaretto
Serveşte-le celor dragi pepenele galben şi roşu sub forma unei salate delicioase şi uşor de preparat!
1/2 ceaşcă de apă, 1 ceaşcă de zahăr (pentru sirop), 1/4 ceaşcă zeamă de lămâie, 1 linguriţă amaretto, 3 ceşti cu bile de pepene galben, 3 ceşti cu bile de pepene roşu, 1/2 ceaşcă frunze de mentă proaspătă
Ingrediente: 1/2 ceaşcă de apă, 1 ceaşcă de zahăr (pentru sirop), 1/4 ceaşcă zeamă de lămâie, 1 linguriţă amaretto, 3 ceşti cu bile de pepene galben, 3 ceşti cu bile de pepene roşu, 1/2 ceaşcă frunze de mentă proaspătă
1. Combină zahărul cu apa şi dă-le la foc mediu, pentru a obţine siropul. Lasă-l să fiarbă câteva minute şi asigură-te că tot zahărul s-a dizolvat. Lichidul trebuie să se îngroaşe puţin, dar să rămână limpede. Ia-l de pe foc şi lasă-l să se răcească. Vei folosi acest sirop după gust, iar ce rămâne poţi folosi pentru a îndulci ceaiul în zilele următoare.
2. Folosind o lingură pentru scobit pepenele, scoate 3 ceşti de bile din fiecare sortiment şi dă-le la o parte. Dacă nu ai o astfel de lingură, poţi tăia pepenele cubuleţe.
3. Odată ce siropul simplu s-a răcit, 1/4 din cantitatea obţinută în blender, împreună cu menta, sucul de lămâie şi linguriţade amaretto. Procesează până ce menta este mărunţită suficient.
4. Toarnă amestecul peste bilele de pepene, într-un bol încăpător şi amestecă uşor. La final, presară frunze proaspete de mentă dacă sunt pe placul tău, pentru decor.
5. Serveşte salata imediat sau acoperă bolul şi dă-o la frigider.
Pont: Pentru un plus de culoare, poţi folosi mai mult de două tipuri de pepene.
Articolul anterior Risotto cu lamâie Articolul următor Sote de porumb cu ghimbir, usturoi şi coriandru