Salata de rosii, dovlecei si vinete
1 kg rosii
4 dovlecei
4 vinete
2 cepe
10 fire de arpagic
1 catel de usturoi
150 ml ulei masline
patrunjel verde
sare, piper
Se curata cu intermitenta coaja dovleceilor si a vinetelelor si se taie in felii de 4-5 cm grosime. Se incalzeste ulei intr-o tigaie si se prajesc pe ambele parti feliile de vinete si dovlecei. Se scot pe hartie absorbanta si se condimenteaza cu sare si piper. Se freaca un platou termorezistent cu usturoi si se unge cu ulei. Pe fundul platoului se pune ceapa si usturoi, tocate marunt, apoi se asaza legumele alternand feliile de vinete cu cele de dovlecei si cu rosii. Se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper, se stropesc cu ulei de masline si se introduce platoul la cuptor pentru 45 minute. In momentul in care se serveste, se presara deasupra patrunjel verde si arpagic tocat.
E bine sa stii
Se serveste ca salata, alaturi de friptura de vitel, dar poate fi servita si ca fel separat de mancare.