Caviar de vinete
Surprinde-i pe cei dragi cu o altfel de salată de vinete. Se prepară uşor şi este delicioasă!
2 vinete (în jur de 1 kg), 1 ceapă mică tocată mărunt, 1-2 căţei de usturoi mărunţiţi, 2 linguri de pătrunjel tocat, 1 lingură ulei de măsline, 1 lingură de oţet din vin roşu, 1 lingură maioneză (opţional), sare şi piper
1. Încinge cuptorul şi împunge vinetele cu furculiţa pe toată suprafaţa. Aşază-le într-o tavă, pe folie de aluminiu şi lasă-le la cuptor timp de aproximativ o oră, întorcându-le din când în când.
2. Când vinetele s-au răcit puţin, taie-le pe jumătate şi scobeşte pulpa cu o lingură. Toacă miezul şi aşază-l într-un bol încăpător.
3. Adaugă ceapa, usturoiul, pătrunjelul, uleiul, oţetul şi maioneza şi Amestecă. Presară 1/2 linguriţă de sare şi 1/4 linguriţă de piper, amestecând din nou. Presară la final pătrunjel pentru aspect.
Pont: Serveşte cu pâine de secară şi legumele preferate ca garnitură.