Salată iceberg cu piept de pui şi dressing de iaurt cu usturoi
Salata iceberg cu piept de pui şi dressing de iaurt este o gustare răcoritoare, ideală pentru masa de seară şi nu numai. Aceasta se prepară foarte uşor şi are puţine calorii.
Un ciorchine de salată iceberg, 250 ml de iaurt cu 10% grăsime, 250 g piept de pui dezosat, 3 căţei de usturoi, sare şi piper.
1. Spală foile de salată şi toacă-le mărunt, după care taie pieptul de pui fâşii şi pune-l la prăjit pentru 20 - 30 de minute.
2. Curăţă usturoiul şi pisează-l, adaugă-l în iaurt împreună cu sarea şi piperul, amestecă bine şi pune paharul cu iaurt la rece până se răceşte pieptul de pui.
3. Taie pieptul de pui cuburi şi lasă-l să se răcească, după care adaugă-l peste salata iceberg.
4. Toarnă dressingul de iaurt cu usturoi peste salata iceberg şi peste pieptul de pui, amestecă bine şi bagă recipientul la rece pentru 30 de minute.
5. Între timp, prăjeşte câteva felii de pâine şi fă-le crutoane.
6. Amestecă crutoanele cu salata şi masa este gata.
Poftă bună!
Articolul anterior Pulpe de pui cu fulgi de porumb la cuptor Articolul următor Brioşe cu ciuperci şi spanac