Salată mexicană
În zilele caniculare e mai bine să faci tot posibilul pentru a evita folosirea aragazului şi a cuptorului, care fac temperatura din casă de-a dreptul insuportabilă - Iată o reţetă simplă şi rapidă, care nu necesită nici timp, dar nici îndemânare!
1 conservă mare de fasole boabe roşie, 1 conservă de fasole boabe albă, 1 ardei capia mărunţit, 1 ardei gras mărunţit, 1 ceapă roşie, 1 conservă de porumb, 1/2 cană de ulei de măsline, 1/2 cană de oţet balsamic, 2 linguri de zeamă de lime, 1 lingură de zeamă de lămâie, 2 linguri de zahăr, 1 lingură de sare, 1 căţel de usturoi mărunţit, 1/4 cană de coriandru proaspăt, 1/2 lingur[ de chimion, 1/2 lingură de piper negru, 1/2 linguriţă de pudră de chilli
1. Într-un bol de mari dimensiuni, amestecă fasolea din conserve, spălată bine în prealabil, cu porumbul, cu ardeiul gras şi cel capia mărunţiţi, dar şi cu ceapa roşie tocată mărunt.
2. Într-un bol de mici dimensiuni, amestecă uleiul de măsline, oţetul, zeama de lime şi de lămâie, zahărul, sarea, usturoiul, chimionul, coriandrul şi piperul. Asezonează dressingul cu praf de chilli.
3. Toarnă dressingul preparat peste legumele din bolul mare şi amestecă bine.
Poftă bună!