Tacos cu pește și avocado
O rețetă mexicană bună de mâncat fără nici un fel de ustensile, delicioasă cu un file de pește scump, de calitate, care beneficiază de toate avantajele consumului de avocado.
1/4 cană vin alb sec, 1 linguriță usturoi pisat, 1 lingură ulei vegetal, 1 lime, 1 salată, 1 avocado, smântână, 1 linguriță sare, 1 linguriță piper negru măcinat, 2 linguri suc de lămâie, 12 tortillia încălzite, 700 g file de pește, sos de salsa, smântână
1. Se pune peștele la marinat cu vinul alb, sucul de lămâie și usturoiul, pentru 10-15 minute.
2. Se îndepărtează peștele din marinată și se asezonează cu sare și piper.
3. Se încălzește la foc mediu uleiul, într-o tigaie non-aderentă, iar când acesta începe să sfârâie se adaugă peștele și se lasă pe fiecare parte câte 3 minute, până devine opac și ferm.
4. Se scoate peștele, se stoarce un sfert din lime peste el și se fărămițează.
5. Se suprapun câte două tortilla și se umplu cu pește, salată tocată, sos de salsa, avocado feliat subțire și un stop de smântână.