Sarmale de post cu orez şi legume
Dacă eşti un iubitor de sarmale, înseamnă că nu vei omite să găteşti unele chiar în perioada postului. Desigur, în cazul acestei reţete, renunţăm fără doar şi poate la carne.
o legătură de pătrunjel, un pastârnac, o rădăcină de ţelină, 2 morcovi de mărime medie, o roşie curăţată de coajă şi tăiată cuburi, o cană de orez, un ardei gras curăţat şi tocat cuburi, 4 cepe de mărime medie, o cană de suc de roşii, sare şi piper, frunză de viţă de vie sau foi de varză murată.
1. Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o cu rădăcinoasele date pe răzătoarea mică, după care adaugă şi ardeiul gras tocat împreună cu roşia curăţată şi tocată şi pătrunjelul tocat mărunt.
2. Adaugă orezul, amestecă bine, cuprinde cu apă compoziţia şi las-o să firbă bine pentru 15 - 20 de minute sau până când scade apa complet.
3. Adaugă o cană de suc de roşii, amestecă din nou şi lasă să mai fiarbă 5 minute, după care asezonează cu sare şi piper, amestecă bine şi lasă compoziţia la răcit.
4. Dacă foloseşti foi de viţă de vie care au stat la sare, ai grijă să le speli bine de tot înainte să împătureşti sarmalele. Acelaşi lucru este valabil în cazul în care vrei să rulezi sarmalele în foi de varză murată.
5. Rulează sarmalele, aşază pe fundul oalei câteva foi de varză, după care aşază sărmăluţele în piciore, ca să nu se destrame în timpul în care fierb.
6. Lasă-le să fiarbă timp de o oră şi 30 de minute, după care adaugă o cană cu borş amestecat cu o lingură de bulion şi mai lasă să fiarbă pentru 10 minute.
Poftă bună!
Articolul anterior Fursecuri cu ciocolată pentru Moş Crăciun Articolul următor Dovlecei umpluţi cu ciuperci la cuptor