Potrivit unui studiu realizat de neurologii de la Rush University Medical Center, publicat în Journal of Neuroimmune Pharmacology, adăugarea acestui condiment în dieta unor şoareci de laborator, despre care se stabilise iniţial că au abilităţi reduse de învăţare, a dus la îmbunătăţirea capacităţii acestora de a acumula informaţii.
"Aceasta ar fi una dintre cele mai sigure şi uşoare metode prin care poţi ajuta indivizii care au dificultăţi de învăţare să înveţe mai uşor şi mai repede", a explicat Kalipada Pahan, cel care a condus studiul alături de profesorul de neurologie Floyd A. Davis.
Unii oameni se nasc în mod natural cu abilităţi de învăţare alţii devin buni graţie unor eforturi depuse în acest sens, iar altora le este greu să înveţe lucruri noi chiar şi depunând eforturi considerabile. Se cunosc puţine informaţii despre procesele neurologice care determină abilităţile slabe de învăţare şi modurile în care performanţa poate fi îmbunătăţită.
"Înţelegerea mecanismelor cerebrale care duc la abilităţi reduse de învăţare este importantă pentru dezvoltarea unor strategii eficiente pentru a îmbunătăţi memoria şi capacitatea de învăţare", a explicat Pahan.
În urma studiului, cercetătorii au ajuns la următoarea concluzie:
"Am folosit cu succes scorţişoara pentru a inversa schimbările biochimice, celulare şi anatomice care apar în creierul şoarecilor cu o capacitate slabă de învăţare."
Cu toate acestea, cercetătorii nu au înregistrat îmbunătăţiri ale capacităţii de învăţare în cazul celor care au deja abilităţi bine dezvoltate în acest sens.