Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.
Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.
Descoperă o reţetă deosebită pentru un desert savuros: "Mandel Kuchen" sau prăjituri cu migdale.
"Se iau 300 gr. de făină, 160 gr. de zahăr şi 60 gr. de unt. Se amestecă foarte bine la un loc cu făina, răzătura dela o lămâe şi cu zahăr, 5 gălbenuşuri de ou, 150 gr. de smântână şi puţin vin, şi se face aluatul puţin mai vârtos decât la învârtită; apoi, frământându-se bine, se acoperă cu un şervet cald şi se lasă să se odihnească.
După aceasta se iau 240 gr. de migdale pisate cam gros, şi 120 gr. de zahăr pisat, coaja dela o lămâe şi 30 gr. de apă de flori; se amestecă împreună, bătându-le foarte bine; se întinde aluatul de o muche de cuţit gros, se pune această umplutură în el, se pune pe o tavă unsă cu unt, se unge cu albuş de ou deasupra şi se coace un sfert de oră."
Vă dorim poftă bună!