Chec pufos cu alune, nuci şi migdale
Perioada sărbătorilor te determină să petreci cât mai mult timp în pat, vizionând un film bun, eventual cu Moş Crăciun, şi savurând o ciocolată caldă cu un chec pufos.
50 de grame de miez de nucă, 50 de grame de alune şi 50 de grame de migdale, 2 ouă, 6 linguri de zahăr brun, 6 linguri de făină de grâu, jumătate de lingură de praf de copt.
1. Bagă la cuptor la 190 de grade Celsius miejii de nucă, alunele şi migdalele şi prăjeşte-le pentru 10 - 15 minute, după care scoate tava şi rupe în 2 fiecare miez în parte.
2. Bate ouăle bine de tot, după care adaugă amestecul de mieji, zahărul, făina şi praful de copt.
3. Amestecă ingredientele cu o paletă până obţii un aluat moale şi omogen, unge tava de copt cu unt şi toarnă în ea compoziţia.
4. Bagă prăjitura la cuptor la 190 de grade Celsius pentru 30 de minute la foc mediu, după care încă 10 minute la foc mare sau până când trece testul cu scobitoarea.
Pont: Poţi adăuga fără doar şi poate câteva fructe uscate, dacă vrei să obţii un chec mult mai consistent.
Poftă bună!