Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.
Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.
Descoperă o reţetă deosebită de turtă dulce cu mirodenii, ideală atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari.
"Amestecă 600 gr., de făină bună cu coaja unei lămâi tăiată mărunţel, 300 gr., de zahăr pisat şi cernut, 9 gr., de scorţişoară cernută bine şi 6 cuişoare pisate la un loc; frământă-le apoi bine cu 300 gr., de miere înfierbântată, ca să se facă aluatul mai vârtos decât cel de plăcintă, şi lasă-l să se odihnească trei ore. După aceasta, întinde aluatul gros ca jumătate de deget, pune-l pe o hârtie unsă cu unt, aşază-l apoi pe o tavă unsă iar cu unt şi pune-l în cuptor ars bine, ca să se coacă."