Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.
Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.
Descoperă o reţetă simplă, cu anghinare, perfectă pentru post.
"Ia un număr oarecare de anghinare, curăţă-le foile din afară întregi şi pe acele dinăuntru pe jumătate, de vor fi tinere; iar de vor fi bătrâne, curăţă-le de tot, lăsându-le numai fundul; aruncă-le într-un vas cu apă rece una câte una curăţite şi spălate toate în vre-o şase rânduri de ape reci; apoi ia o lămâe tăiată în două şi freacă anghinarele cu zeama ei, ca să nu se înegrească, aruncă-le iar în apă rece şi lasă-le să stea vre-o zece minute în acea apă cu lămâe; clăteşte-le iar, pune-le într-o tingire spoită, toarnă apă până ce le va acoperi sau în raport cu frăgezimea lor (uneori nu trebue multă), toarnă untdelemn pe jumătate cât apă şi prea puţină sare; apoi pune-le pe foc iute, lasă-le descoperite, deşeartă-le într'o farfurie, pune-le să se răcească, şi dă-le la masă."