Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strânşi la masa din salon.
Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.
Descoperă o reţetă deosebită de acum 100 de ani, pentru a prepara budincă de castane:
"Curăţă de coajă 600 gr de castane, aruncă-le într-o tingire cu apă fiartă, scoate-le pieliţa cea subţire, apoi fierbe-le în apă curată, scurge-le pisează-le într-o piuliţă de marmură cu 150 gr de unt, 150 gr de zahăr, 1 gram şi o pătrime linguriţă de vanilie, şi amestecă-le cu patru gălbenuşuri de ou; dăapoi amestecătura aceasta printr-o sită, într-o cratiţă de pământ, bate patru albuşuri de ou, făcându-şe spump, amestecă-le uşor cu plămădeală, toarnă totul în formă pusă în ghiaţă, apoi răstoarn-o pe un vas şi dă-o la masă după desenul de mai sus. Dacă vrei să serveşti de această budincă caldă, toarnă pe ea unt cu un sirop de zahăr cu apă de flori sau de portocale, iar dacă o vrei rece, suprimă şi dă-o la masă".
Poftă bună!