Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.
Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.
Descoperă o reţetă deosebită de marinată de piept de curcan:
"Pune vre-0 3 piepţi de curcan gras, săraţi şi unşi cu unt proaspăt, ca o muchie de cuţit, să se frigă în cuptor cam potrivit, apoi lasă-i să se răcească. Stoarce zeama dela 20 de lămâi, strecurată de sâmburi, cu o sticlă de untdelemn, piper şi sare. Taie piepţii de curcan în felii foarte subţiri şi pune-i cu felioare de lămâe în borcane, turnând peste ele untdelemn cu lămâe.
Păstrează-le în borcane, ca pe cele de mai sus, sau dă-le îndată la masă cu ciuperci."