Seminţe de dovleac dulci şi picante
Prepară o gustare deosebită pentru o seară de film chiar la tine acasă. Seminţele de dovleac dulci şi picante sunt delicioase.
seminţele de la un dovleac de mărime medie, 5 linguri de zahăr, un vârf de lingură de sare, un vârf de lingură de chimion, un vârf de lingură de scorţişoară, un sfert de rădăcină de ghimbir dat pe răzătoarea mică, un praf de piper pentru aromă, o lingură şi jumătate de ulei de arahide.
1. Scoate seminţele din dovleac şi spală-le, după care împrăştie-le pe un prosop de bucătărie şi lasă-le să se usuce timp de o oră.
2. Într-un castron, amestecă 3 linguri de zahăr, sare, chimion, scorţişoară, ghimbir şi piper, după care amestecă seminţele cu toate condimentele.
3. Înfierbântă uleiul de alune, adaugă în el seminţele de bostan şi presară peste ele cele 2 linguri de zahăr rămase.
4. Găteşte până se topeşte zahărul şi se caramelizează seminţele (aprox. 45 de secunde).
5. Scoate seminţele să se usuce şi lasă-le să se răcească.
Poftă bună!