Ardei umpluţi la cuptor cu brânză rasă
Cunoaştem cu toţii ardeii umpluţi clasici, dar noi ne-am gândit că nu ar strica o schimbare a reţetei. Puţin ardei iute şi brânză rasă sunt tot ce ne trebuie pentru ardeii umpluţi perfecţi.
6 ardei graşi verzi şi galbeni mari, 600 gr carne tocată de vită, 3 cepe mari, curăţate şi tocate mărunt, 3 roşii curăţate şi tocate cuburi, un pumn de orez, o cană cu apă, o lingură de sare, o cană de brânză Cheddar dată pe răzătoarea mare, un ardei iute, alte condimente în funcţie de preferinţe.
1. Taie capacele ardeilor graşi, curăţă-i de seminţe şi membrană, după care spală-i bine.
2. Fierbe ardeii în apă clocotită pentru 5 minute fiecare, după care scoate-i pe un tocător să se evapore apa.
3. Între timp, pregăteşte compoziţia! Căleşte ceapa cu roşiile, puţină sare, ardeiul iute , curăţat de seminţe şi tocat mărunt, carnea tocată şi orezul. Găteşte compoziţia într-o tigaie adâncă pentru 15 - 20 de minute, la foc mediu.
4. Umple ardeii graşi cu compoziţia, aşază-i într-o cratiţă, cuprinde-i până la jumătate cu apă, presară brânză Cheddar pe fiecare ardei în parte şi bagă cratiţa la cuptor pentru 30 de minute la 190 de grade Celsius.
Poftă bună!
Articolul anterior Pere în foaie de plăcintă cu scorţişoară Articolul următor Dovleac caramelizat cu scorţişoară şi iaurt