Sendviş franţuzesc Croque Madame
Ce ai zice să îţi începi weekendul cu un sendviş de origine franceză, care îţi va delecta papilele gustative, dar îi va bucura şi pe cei care te urmăresc pe Instagram? Pont: nu este atât de greu de pregătit pe cât pare!
Pentru sos: 4 linguri de unt, 1/4 cană de făină, 2 căni de lapte, 1/2 lingură de sare, un praf de piper, un praf de nucşoară, 1/2 cană de caşcaval ras, 1/4 cană de parmezan ras.
Pentru sendviş: 6 croissante cu unt din comerţ, muştar boabe, 400 g de şuncă de curcan, 2/3 cană de caşcaval ras, 1/3 cană de parmezan ras, sare şi piper după gust, 6 ouă ochi, ceapă verde tocată şi salată iceberg pentru decor.
1. Pentru sos, topeşte untul într-o tigaie. Adugă apoi făina, amestecând viguros. Treptat, adaugă şi laptele fără să te opreşti din amestecat. După 6-7 minute, vei observa că sosul s-a îngroşat şi poţi adăuga sarea, piperul, nucşoara, caşcavalul dar şi parmezanul ras. După ce acestea se topesc, ia sosul de pe foc şi lasă-l la răcit.
2. Încălzeşte cuptorul la 180 de grade. Taie croissantele pe jumătate şi pune, pe partea de jos a croissantului, boabe de muştar. Adaugă apoi şuncă şi pune peste cealaltă jumătate. Întinde croissantele într-o tavă, pe hârtie de copt, acoperă-le cu sosul pregătit deja, pune şi caşcavalul, dar şi parmezanul ras peste sos şi bagă tava la cuptor, nu înainte de a asezona cu sare şi piper după gust.
3. După 2 minute, scoate sendvişurile din cuptor şi acoperă-le cu câte un ou ochi. Decorează oul cu sare, piper şi ceapă verde tocată, iar farfuria cu salată iceberg.
Poftă bună!