Acestea sunt doar câteva trucuri creative, dar extrem de simple, care te ajută să adopţi obiceiuri alimentare sănătoase.
Pe lângă faptul că are un gust uimitor, o cană sau o porţie de iaurt grecesc simplu conţine 23 de grame de proteine care se digeră lent, proteine care sunt esenţiale pentru acele momente în care trebuie să îţi menţină stomacul plin, să îţi confere senzaţia de saţietate şi să reducă episoadele neplăcute în care foamea te loveşte - chiar şi atunci când reduci numărul caloriilor.
Iar dacă vei căuta o variantă de iaurt grecesc fără grăsimi sau cu un conţinut scăzut de grăsime, vei vedea că acesta conţine aproximativ 150 de calorii.
În plus, pentru că are o cantitate mare de calciu, vitamina B12 şi probiotice (caută pe etichetă "culturi active"), iaurtul grecesc te poate ajuta să te simţi energizată, previne balonarea şi ţine la distanţă acei factori care îţi distrug toate eforturile pe care le depui pentru a slăbi.
Citeşte în continuare aceste recomandări şi sfaturi "aprobate" de nutriţionişti, care îţi arată de ce ai nevoie de iaurtul grecesc în viaţa şi în dieta ta.
- 1. Amestecă iaurtul grecesc cu salsa sau supa de ceapă pentru a obţine un "dip" delicios pentru chips-uri.
- 2. Foloseşte iaurtul grecesc în loc de smântână şi pune-l pe deasupra unor preparate precum chili, mânccare mexicană sau cartofi copţi.
- 3. Întinde iaurt grecesc pe sendvişurile tale, în loc de maioneză, pentru a obţine o gustare cu mai puţine grăsimi şi cu mai multă savoare.
- 4. Adaugă iaurt grecesc în smoothie-urile tale şi în shake-urile preferate, pentru a obţine un "stoc" mai mare de proteine, dar fără să apelezi la tot felul de pudre de proteine.
- 5. Adaugă iaurtul grecesc în piureurile tale de cartofi (sau în piureurile din conopidă) pentru a obţine preparate mai cremoase şi mai gustoase.
- 6. Înmoaie căpşunele în iaurt grecesc, iar apoi congelează-le şi vei obţine nişte gustări delicioase.
- 7. Foloseşte iaurtul grecesc pentru a reduce cantitatea de unt folosită în reţetele tale. Truc: în loc să foloseşti o cană de unt, poţi folosi un sfert de cană de iaurt grecesc şi o jumătate de cană de unt.
- 8. Amestecă iaurtul grecesc, sucul proaspăt stors de lime, capere şi un vârf de cuţit de sare şi piper pentru a obţine un sos rapid care merge de minune cu carnea de somon şi carnea de pui.
- 9. Adaugă puţină brânză Cheddar dată prin răzătoare şi iaurt grecesc peste pastele fierbinţi, împreună cu puţină apă fierbinte de la paste, pentru a obţine un amestec rapid de "macaroane cu brânză".
- 10. În reţetele tale, înlocuieşte smântâna cu iaurtul grecesc.
- 11. Toarnă peste vafelele şi clătitele tale puţin iaurt grecesc, pentru a te bucura de un topping cremos şi fără zahăr. Sau amestecă iaurtul grecesc cu sirop, pentru a reduce cantitatea de zahăr din farfuria ta.
- 12. Amestecă iaurtul grecesc cu câteva condimente, cum ar fi pudra de curry sau scorţişoara, şi adaugă acest mix peste supele tale, pentru a obţine o garnitură cremoasă.
- 13. Foloseşte iaurt grecesc în reţetele tale, în loc de ulei. Dacă reţeta necesită o cană de ulei, foloseşte 3 sferturi de cană de iaurt grecesc. Sursa.