Şniţel din cartof
Te-ai săturat să stai mult în bucătărie, să îţi baţi capul cu fel de fel de specialităţi, care mai de care mai greu de preparat? Aminteşte-ţi de perioada liceului şi încearcă reţeta aceasta care, nu doar că este uşor de preparat, ci este şi extrem de săţioasă.
4 cartofi medii, un ou, sare, piper, puţină făină de grâu.
Curăţă cartofii, spală-i bine şi dă-i pe răzătoarea mare. Separat, bate bine oul cu sare şi piper şi presară puţină făină de grâu. Amestecă compoziţia cu cartofii daţi pe răzătoare, pune tigaia pe foc cu 2 linguri de ulei şi, cu o lingură de lemn, ia compoziţie din bol şi pune in tigaie la prajit.
După ce se rumeneşte pe o parte şi pe cealaltă, scoate sniţelul pe nişte şerveţele pentru a înlătura excesul de ulei.
Sniţelele sunt delicioase cu smântână, telemea şi chiar ouă fierte. Dacă vrei să consumi varianta cu carne, poţi în loc să dai carnea prin pesmet, să o dai prin crusta de cartofi (care este practic aceeaşi compoziţie pe care o prepari pentru sniţele de cartofi) şi să o prăjeşti. Oricum ar fi, gustarea este delicioasă. Poftă bună!
Sursa foto: easypeasy.ro