Ingrediente
3/4 cana zahar pudra, plus suplimentar pentru garnitura
3 oua mari
2 lingurite extract de vanilie
o lingura coaja de portocale
450ml branza ricotta
1/2 cana de orez fiert
1/3 ceasca miez de nuca prajit
6 coli de foi de aluat proaspete sau congelate
3/4 pachet unt topit
Preparare
Se amesteca 3/4 ceasca zahar pudra, ouale, vanilia, coaja de portocala si branza, pana se omogenizeaza. Se amesteca orezul si nucile. Incinge cuptorul, unge vasul in care faci placinta cu unt.
Asaza prima foaie de placinta, dar asigura-te ca ai lasat suficienta foiaie pe laterale. Unge aluatul cu unt topit, si continua asa cu restul foilor de placinta.
Torna amestecul de ricotta in vas, dupa care impreuneaza capetele placintei, unge cu unt topit. Coace placinta pana aluatul devine maro auriu, se scoate la racit, se presara zahar pudra si se serveste.
Pofta buna!
Citeste si:
Reteta zilei: Oua umplute, ornate cu arpagic
Reteta pentru dieta: Budinca de chia, preparata in doar 5 minute