Somon cu lamaie si seminte de dovleac
2 linguri seminte de dovleac (decojite) nesarate
1 lingura unt
1/2 lingurita coaja de lamaie rasa
2 linguri suc de lamaie
1/4 lingurita pudra de chili
500 g file de somon, taiat in 4 portii
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper macinat
Prajeste semintele de dovleac. Pune-le intr-un bol mic cu unt, zeama de lamaie, coaja de lamaie si pudra de chili.
Pune la incins o tigaie cu fundul gros. Freaca bine bucatile de somon cu sare si piper, pune-le in tigaie si gateste-le pana se rumenesc sau pana cand somonul este bine patruns la mijloc (2-4 minute pe fiecare parte). Ia somonul de pe foc si pune-l pe un platou. Adauga mixtura din unt in tigaie si lasa pana se topeste untul. Serveste somonul stropit cu sosul respectiv.
Reteta oferita de grupul editorial RAO - "Retete preparate in 15 minute"