Pârjoale de somon cu mărar, în 4 paşi simpli
Te-ai săturat de banalele chiftele şi te dai în vânt după carnea de peşte? Ei bine, ţi-am pregătit o reţetă delicioasă, pe care o poţi servi atât la cină, cât şi la birou, a doua zi!
800 gr file de somon, fără piele, 2 foi de dafin, o legătură de mărar, 600 gr cartofi albastri, zeama de la o lămâie, 500 ml lapte, 4 linguri maioneză, 1 linguriţă muştar de Dijon, 4 linguri de capere (spalate şi uscate), 100 gr pesmet, 1 ou bătut, 4 linguri de ulei vegetal
Pasul 1:
Aşază somonul într-o tigaie, împreună cu frunzele de dafin şi mărarul tocat. Toarnă suficient lapte cât să acopere peştele (s-ar putea să nu fie nevoie de toată cantitatea de lapte) şi adu-l la temperatura de fierbere, după care lasă-l să fiarbă timp de 4 minute la foc mic. Stinge focul şi lasă peştele în laptele fierbinte timp de încă 5 minute. Scoate peştele pe un platou întins, rupe-l în bucăţi măricele cu o furculiţă şi lasă-l să se răcească.
Pasul 2:
Fierbe cartofii, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în sferturi, în apă cu sare timp de 10 minute sau până se înmoaie. Lasă-i la scurs într-o strecurătoare timp de 2 minute. Adaugă-i în tigaia cu lapte şi găteşte-i la foc mic, pasându-i cu furculiţa şi amestecând, având grijă să nu se lipească de fundul tigăii. Lasă-i pe foc timp de 2-3 minute până când obţii un piure uscat şi pufos. Stinge focul, adaugă maioneza, zeama de lămâie, muştarul, caperele, asezonează cu sare şi piper după gust şi amestecă până se omogenizează.
Pasul 3:
Scurge orice picătură de lapte de pe carnea de peşte, după care adaugă bucăţile în tigaia unde ai deja compoziţia de cartofi. Amestecă uşor cu mâinile, având grijă să nu rupi şi mai mult bucăţile de peşte. Trece-ţi mâinile prin făină şi întinde puţină şi pe suprafaţa de lucru, apoi ia câte o mână zdravănă de compoziţie, dă-i o formă rotundă şi apoi aplatizeaz-o până capătă o grosime de aproximativ 2.5 cm. Vei obţine în jur de 8 pârjoale din compoziţia respectivă.
Pasul 4:
Trece, cu grijă, fiecare pârjoală prin oul bătut, după care o dai prin pesmet. Încinge două linguri de ulei, prăjeşte în el 4 pârjoale timp de 5 minute sau până când se rumenesc pe ambele părţi. Aşază pârjoalele pe un platou, îndepărtează uleiul folosit şi repetă procedura cu ultimele 4 pârjoale, folosind alte 2 linguri de ulei.
Se servesc alături de sferturi de lămâie şi presărate cu frunze de creson.
Articolul anterior Supă de broccoli cu cartofi şi parmezan Articolul următor Cheesecake cu Oreo