Sote de porumb cu ghimbir, usturoi şi coriandru
Vei da cu siguranţă lovitura cu această garnitură pe bază de porumb. Ghimbirul şi usturoiul, combinate cu ardei iute şi coriandru proaspăt transformă acest preparat în partenerul ideal pentru o porţie de peşte gătit la tigaie.
2 linguri unt nesărat, 1 lingură ulei de măsline, 3/4 ceaşcă de praz sau ceapă verde tocat subţire, 1 linguriţă de sare, 2 căni boabe de porumb, 2 linguri ghimbir proaspăt tocat, 2-3 lingurişe de usturoi tocat, 1 linguriţă ardei iute tocat (de preferat Serrano), 2 linguri coriandru proaspăt tocat, o jumătate de lime, piper negru măcinat
1. Topeşte 1 lingură de unt cu ulei de măsline într-o tigaie, la foc mediu. Adaugă prazul sau ceapa verde cu jumătate de linguriţă de sare şi lasă pe foc, amestecând ocazional, până când se înmoaie, pentru aproximativ 3 minute.
2. Adaugă încă 1 lingură de unt şi porumbul, ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute şi restul de sare. Amestecă din când în când şi ai grijă să nu se lipească, până când se înmoaie porumbul suficient, aproximativ 3-4 minute.
3. Ia tigaia de pe foc, adaugă jumătate de lingură de coriandru, stoarce jumătatea de lime şi adaugă piper măcinat după gust. Amestecă, las-o să se răcorească timp de 2 minute, amestecă din nou. Adaugă, dacă mai trebuie, sare, piper sau lime.
4. Serveşte preparatul cald, ca garnitură, presărat cu restul de coriandru proaspăt.