Porumb copt mexican
Nimic nu se compară cu porumbul dulce, proaspăt, ca gustare pe timpul verii. Dacă vrei să încerci ceva inedit, pregăteşte-le celor dragi porumb copt în stil mexican, a cărui savoare îi va determina să mai ceară o porţie!
4 ştiuleţi de porumb, 1 lingură de sare, 1/2 ceaşcă maioneză, 1 1/2 ceaşcă smântână, 1/2 linguriţă sare cu ţelină, 1/4 ceaşcă coriandru proaspăt tocat, 1 limetă stoarsă, 1 ceaşcă parmezan proaspăt ras (opţional), praf de chili roşu, după gust
1. Încinge grătarul, trage pănuşile de pe fiecare ştiulete, dar nu le rupe, apoi curăţă mătasea. Lasă ştiuleţii să stea în apă cu 1 lingură de sare timp de 10 minute.
2. Şterge ştiuleţii de excesul de apă şi lasă-i pe grătar timp de 15-20 de minute, întorcându-i periodic, ca să se facă pe toate părţile.
3. Amestecă maioneza cu smântâna, sarea cu ţelină şi coriandrul.
4. Ia ştiuleţii de pe grătar, rupe pănuşile şi unge-i cu amestecul de maioneză şi smântână. Stoarce sucul de limetă peste ştiuleţi şi presară parmezan din belşug.
5. La final, presară praf de chili şi serveşte porumbul cât e cald.
Articolul anterior Chec din 6 ouă Articolul următor Salată de avocado şi castraveţi