Spaghetti cu cârnaţi şi sos roşu
Iată un mod ingenios în care poţi prepara spaghetti cu cârnaţi.
2 cârnaţi mai groşi, 250 g de spaghetti, sare, piper, o conservă de roşii decojite în suc propriu, 3 căţei de usturoi, tarhon, oregano, busuioc.
1. Taie cârnaţii rondele şi căleşte-i puţin într-o tigaie, după care, înfinge în fiecare felie câte 6 - 7 spaghetti.
2. Într-o cratiţă plină pe jumătate cu apă, adaugă un vârf de lingură de sare şi 2 linguri de ulei, iar când începe să fiarbă, adaugă pastele cu cârnaţi şi lasă-le să fiarbă la foc mediu pentru 8 - 10 minute.
3. Cât timp fierb pastele, căleşte căţeii de usturoi într-o tigaie cu 2 linguri de ulei, după care adaugă conserva de roşii, un praf de tarhon, unul de oregano, unul de busuioc, unul de sare şi unul de piper şi lasă să fiarbă pentru 15 minute la foc mic.
4. Strecoară pastele, tornă-le peste sosul din tigaie, amestecă bine şi aşază pastele în farfurie.
5. După preferinţe, adaugă parmezan ras.
Poftă bună!
Articolul anterior Supă cremă de cartofi dulci Articolul următor Escalop de cartofi