Piept de pui cu pesmet şi parmezan
Iată o reţetă de piept de pui cu pesmet şi parmezan care merge de minune cu o porţie de paste în sos dulce, roşu.
4 bucăţi de piept de pui, un ou, un sfert de cană cu lapte, jumătate de cană de pesmet, un borcan de sos dulce pentru paste, o cană şi jumătate de mozzarella dată pe răzătoarea mare, 2/3 parmezan ras, 450 g paste.
1. Bate bine oul într-un bol mare, după care amestecă-l cu laptele şi presară treptat pesmetul.
2. Trece bucăţile de piept de pui prin amestecul de pesmet, lapte şi ou şi prăjeşte-l în baie de ulei.
3. Scoate pieptul de pui cu pesmet din baia de ulei, aşază-l pe o tavă de copt şi presară mozzarella şi parmezan peste el.
4. Încălzeşte sosul pentru spaghetti şi toarnă câte o lingură pe fiecare bucată, după care presară încă puţină mozzarela.
5. Bagă la cuptor pieptul de pui pentru 30 de minute sau până când devine auriu. Înainte cu 15 minute să scoţi puiul de la cuptor, pune la fiert pastele.
6. Strecoară pastele, toarnă sosul rămas peste ele, adaugă pieptul de pui cu pesmet şi parmezan şi serveşte preparatul fierbinte.
Poftă bună!
Sursa: food.com Articolul anterior Creveţi în coajă de pepene galben Articolul următor Budincă din croissant cu unt şi fructe uscate