Înainte de a mânca kiwi, îl curăţăm de coajă exact ca pe un cartof. Ei bine, oamenii de ştiinţă sunt de părere că îndepărtarea cojii acestuia constituie o mare greşeală.
Potrivit studiilor, coaja de kiwi este mai sănătoasă decât pulpa de kiwi. Aceasta reglează organismul din punct de vedere hormonal, echilibrează tensiunea arterială, are proprietăţi antialergenice şi anticancerigene, îmbunătăţeşte sănătatea inimii şi este bogat în vitaminele A, C şi E.
Cum trebuie mâncată coaja de kiwi
Coaja de kiwi trebuie consumată odată cu pulpa acestuia, gustul acrişor al cojii completând de minune gustul dulce al pulpei fructului.
Pentru a consuma kiwi cu tot cu coajă fără a te expune la diverse riscuri, trebuie neapărat să cureţi coaja. Foloseşte o cârpă umedă pentru a îndepărta părul de pe coajă. Apoi, ţine fructul într-un bol plin cu apă şi puţin oţet de mere preţ de câteva minute. La final, scoate kiwi din bol şi ţine-l sub jetul de apă rece încă 2-3 minute.