Un studiu longitudinal realizat în parteneriat de China Medical University şi Qatar University, între 1991 şi 2009 a avut drept scop analizarea efectelor consumului de ouă asupra unui eşantion extins de adulţi chinezi.
Sunt bune ouăle la diabet?
Potrivit celor mai recente cercetări, răspunsul înclină către negativ, din cauza efectelor pe care ouăle le au pe termen lung, conform cercetărilor recente.
S-a ajuns la concluzia că oamenii care consumă regulat unul sau mai multe ouă pe zi (echivalentul a 50 de grame) îşi sporesc riscul de a face diabet cu 60%.
Practic, un consum de ouă ce depăşeşte 38 de grame pe zi creşte riscul de diabet cu aproape 25%, în timp ce un consum ceva mai mare, undeva la 50 de grame sau echivalentul unui ou întreg pe zi, sporeşte riscul de apariţie a diabetului de tip 2 cu 60%.
Este important de menţionat că efectul înregistrat a fost mai pronunţat în cazul femeilor decât în cazul bărbaţilor.
Te-ar putea interesa şi:
Legătură surprinzătoare între CAFEA, diabet şi obezitate
5 simptome neașteptate de diabet
Foto Baljeet Singh, Pixabay