Supă cremă de dovleac cu popcorn
O combinație deosebită, tomnatică, cu o textură și o culoare interesante, tocmai bună pentru cei care sărbătoresc Halloween.
1/2 cană smântână, 1 lingură ghimbir, 1 cană supă de pui, 1 cană piure de dovleac, 2 bucăți praz, 2 căței usturoi, 2 lingurițe curry, 2 căni și jumătate popcorn, 2 linguri suc de lămâie, 3 linguri unt nesărat, sare, piper
1. Se topește untul într-o cratiță medie, pe foc potrivit, apoi se adaugă prazul tăiat feliuțe bubțiri și se călește timp de 5 minute.
2. Se adaugă ghimbirul proaspăt ras, usturoiul tocat mărunt și pudra de curry, apoi se amestecă în continuu timp de 1 minut, după care se adaugă 2 căni de popcorn.
3. Se adaugă supa de pui (apa lăsată în urma fierberii unui pui în apă cu sare), piureul de dovleac (dovleacul copt apoi zdrobit cu puțină sare și un pic de piper sau făcut după orice altă rețetă) și smântâna, se aduce la punctul de fierbere combinația și se mai gătește până când prazul devine foarte moale și popcornul se dizolvă complet, adică aproximativ 15 minute, amestecând din când în când.
4. Întreaga supă se pasează cu un mixer sau blender de mână, apoi se adaugă sucul de lămâie și se gustă în vederea asezonării cu sare și piper.
Tips: Dacă este nevoie, se mai subțiază amestecul cu 1/2 cană de apă și se servește în boluri, cu garnitură compusă din restul de popcorn.
Articolul anterior Chec-musaca cu pâine și carne tocată Articolul următor Ardei copți umpluți cu brânză