Supă cremă de cartofi dulci
Bucură-te de începutul de toamnă cu o supă cremă de cartofi dulci, gustoasă şi hrănitoare!
3 cartofi dulci, 2 cepe mari, 3 căţei de usturoi pisaţi, 4 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de unt, 3 crenguţe de rozmarin, 4 căni de supă de legume, 2 căni de apă, 2 linguriţe de sare, 1/2 linguriţă de piper negru.
1. Curăţă cartofii şi taie-i cubuleţe. Procedează la fel şi în cazul cepei şi a usturoiului.
2. Căleşte în ulei de măsline şi unt ceapa, amestecând încontinuu, preţ de 15 minute.
3. Adaugă apoi cartofii, usturoiul, supa de legume, apa, rozmarinul, sarea şi piperul şi amestecă bine. După ce supa a dat în clocot, las-o să se gătească la foc mic preţ de încă 40 de minute.
4. Ia-o de pe foc, scoate crenguţele de rozmarin şi foloseşte un blender pentru a transforma amestecul într-o supă cremă delicioasă.
5. Serveşte supa caldă. Pentru un plus de savoare, rade puţin parmezan peste supă şi adaugă şi o nucă pisată.
Articolul anterior Gogoşi din piure, umplute cu ciuperci Articolul următor Spaghetti cu cârnaţi şi sos roşu