Tabletă de ciocolată dulce-sărată
O ciocolată de casă mai fină, deosebită, ce combină gusturile şi este ideală pentru cei mai îndrăzneţi gurmanzi.
1 + 1/4 căni unt de arahide, 1 + 1/2 căni zahăr, 1 + 1/2 căni chipsuri de ciocolată, 2 căni covrigei cu sare, 12 linguri de unt
1. Se topeşte untul şi se fărămiţează covrigeii apoi se adaugă într-un bol mediu alături de zahăr şi o cană de unt de arahide şi se amestecă bine.
2. Se întinde compoziţia într-o tavă de copt neunsă apoi separat, se bagă la cuptorul cu microunde, în două ture de câte 30 de secunde, chipsurile de ciocolată şi untul de arahide rămas, se amestecă până se moaie apoi se toarnă peste compoziţia cu covrigeii.
3. Se lasă toată compoziţia la frigider pentru cel puţin o oră apoi se taie în pătrate.