Tartă de ciocolată, fără coacere
Prepară o tartă gustoasă, care nu necesită coacere, dar cu care îți vei da pe spate toți!
200 g de biscuiți cu unt, 100 g de unt, 1 lingură de miere, 100 g de ciocolată neagră, 100 g de ciocolată cu lapte, 1 linguriță de esență de vanilie, 2 linguri de zahăr pudră, 200 ml de frișcă, 3 linguri de smântână, 200 g de zmeură
1. Pisează biscuiții. Topește mierea și untul în cuptorul ce microunde, și amestecă-le apoi cu biscuiții pisați. Întinde blatul obținut într-o formă de tartă și introdu apoi tava la rece, în frigider.
2. Rupe în bucăți ciocolata neagră, dar și pe cea cu lapte. Topește-le în cuptorul cu microunde, apoi amestecă bine ciocolata topită. Adaugă peste esența de vanilie, dar și zahărul pudră. Apoi, incoroporează și frișca.
3. Scoate tava cu blatul de la frigider, distribuie crema preparată în mod uniform pe suprafața blatului, apoi bag-o din nou în frigider, unde o vei lăsa preț de cel puțin 2 ore.
4. Înainte de servire, scoate tarta din formă, pune-o pe un platou și servește-o apoi cu câteva lingurițe de smântână și cu zmeură din belșug.
Poftă bună!
Articolul anterior Pui cu cartofi la cuptor, în stil grecesc Articolul următor Somon în crustă Dijon