Toast cu avocado și ouă poșate
Poșatul ouălor pare dificil la început, dar odată ce stăpânești arta vei avea parte de gălbenuşul perfect care să curgă peste o felie de pâine prăjită, legume coapte sau felii de avocado.
1/2 avocado, 1 felie pâine toast din făină integrală, 1 ou, 1/4 linguriță sare, 1/4 linguriță piper negru măcinat, 1/4 linguriță sos chilli, 1 lingură oțet de mere, 500 ml apă
1. Se prăjește felia de pâine până capătă margini aurii, dar în mijloc este încă moale.
2. Se pisează jumătatea de avocado și se asezonează cu puțină sare.
3. Se fierbe apa într-un ibric cu puțină sare și 1 lingură oțet, dar fără a da în clocot, apoi se oprește focul și se amestecă repede în apă, iar în mijlocul ibricului se pune imediat oul spart cu grijă, pentru a nu strica gălbenușul.
4. Se întinde pasta de avocado pe felia de pâine și deasupra se pune oul poșat timp de 3 minute în apa fierbinte, apoi se pune puțin sos de chilli și un strop de sare.