Toast cu brânză ricotta şi ciocolată
Un mic dejun perfect pentru cei mici şi cei mari în zilele în care se grăbesc să ajungă la şcoală, respectiv la birou.
1 borcan brânză ricotta proaspătă, 2 linguri zahăr, 1/4 linguriță scorțișoară, 1/4 linguriță esență vanilie, 4 felii pâine rustică, 40 g ciocolată amăruie cu minim 70% cacao, 4 linguri ulei de măsline
1. Se amestecă într-un castron mediu, cu o spatulă de silicon, brânza, zahărul, scorțișoara și esența, apoi se lasă castronul la frigider câteva minute.
2. Se încălzește o tigaie grill pe foc mediu și se ung feliile de pâine cu ulei de măsline pe ambele părți, apoi se prăjesc feliile până devin maronii și ușor crocante, adică aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
3. Se întinde câte o lingură mare din pasta de brânză pe fiecare felie de pâine, apoi se rade ciocolată deasupra.
Articolul anterior Mojito clasic Articolul următor Pui la cuptor, cu bacon, usturoi şi lămâie